fredag 4 september 2009

Hitler ska få tyskar att använda kondom

En reklamfilm med suddiga sexscener där mannen plötsligt visar sig vara Adolf Hitler. Det ska få tyska ungdomar att börja använda kondom, rapporterar SvD. Filmen har redan väckt starka reaktioner, trots att den ännu inte börjat visas i Tyskland.

- De ville ha en kampanj som talar om för unga att det fortfarande är ett hot. I Tyskland är Hitler det fulaste ansikte du kan använda för att visa ondska, förklarar Hans Weishäupl från reklambyrån som ligger bakom Hitlerfilmen.

"Aids är ett massmord", lyder reklamens budskap. Men associationen är förstås problematisk, för om sjukdomen är ett massmord, vem är då mördaren? De som inte använder kondom? Och användandet av Hitler som en generell symbol för ondska riskerar att urvattna bilden av hans illgärningar och det faktum att miljontals tyskar stödde honom.

Men problemet är klassiskt: vilka medel får man ta till för att provocera fram ett ökat medvetande hos allmänheten om frågor som också är viktiga?

Länk: DN

5 kommentarer:

Anonym sa...

Budskapet är "AIDS är en massmördare".

Och det stämmer lika bra som att en tsunami kan agera massmördare.
Aids/hiv är något som ökar i Sverige, men även i utlandet.

Inget problem jag anser bör sopas under mattan.

Dessutom får många utlänningar med hiv/aids asyl också. eftersom Sverige vägrar utför några för individen "kränkande" tester.

Anonym sa...

Du har inte läst atikeln tillräkligt nogran! Kampanjen visas INTE ALLS i TYSKLAND utan i England!

Björn L sa...

David> Inte läst artikeln ordentligt? "Filmen har redan uppmärksammats trots att den kommer att börja visas i Tyskland först i nästa vecka, skriver brittiska the Telegraph på nätet."
I Tyskland med andra ord.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Tyskland ska skriva historia om andra världskriget,inte judar.